vrijdag, 8. mei 2009 - 9:38

Platinum versie van de Nissan X-TRAIL

Nissan breidt het gamma van de Nissan X-TRAIL uit met een nieuw uitrustingsniveau: de Platinum-uitvoering. Deze luxe en zeer complete versie komt boven het LE-uitrustingsniveau.

De Platinum-uitvoering heeft als extra’s op de LE-versie 18-inch lichtmetalen velgen en een Bose-audiosysteem met negen speakers. De Platinum-uitvoering is beschikbaar als 2.0 Turbodiesel en 2.0 Turbodiesel Automaat. De Nissan X-TRAIL Platinum is verkrijgbaar voor prijzen vanaf 48.645 euro.

Met de komst van de Platinum is de Nissan X-TRAIL nu verkrijgbaar in vier uitrustingsniveaus: XE, SE, LE en Platinum. Om het gamma overzichtelijker te maken heeft Nissan nog een aantal zaken gewijzigd. Zo heeft de X-TRAIL nu standaard vierwielaandrijving. Ook het motorengamma is aangepast. Voor de basisversie XE is er keuze uit een krachtige 2,0-liter benzinemotor met een maximumvermogen van 141 pk/104 kW en een 2,0-liter turbodieselmotor met 150 pk/110 kW. De SE-, LE- en Platinum-uitvoeringen worden eveneens aangedreven door de 2,0-liter turbodieselmotor. In de LE en de Platinum kan deze motor ook gecombineerd worden met een automatische transmissie.

Nissan heeft de kleuren van het dashboard in de X-TRAIL geharmoniseerd. De bovenkant van het dashboard is nu uitgevoerd in zwart. De zwarte interieuraccenten benadrukken het stoere karakter van de X-TRAIL.
Ook het exterieur is vernieuwd. De deurgrepen van de SE-, LE- en Platinum-uitvoeringen zijn verchroomd, wat zorgt voor een extra stijlvolle uitstraling. Ook nieuw is een AUX-plug voor de mp3-speler, die standaard is in alle uitvoeringen. Bij de LE en Platinum behoren een sunroofpack, een navigatiepakket en xenonkoplampen eveneens tot de standaarduitrusting. Een nieuwe optie is de krasvaste scratch shield metaallak. Deze krasvaste lak heeft zelfherstellende eigenschappen. Door een elastische hars in de toplaag herstelt de lak zich in het geval van oppervlakkige krassen, bijvoorbeeld na een autowasbeurt. Deze nieuwe lak wordt ook toegepast op de nieuwe Nissan Murano en 370Z, en kost 750 euro.

De prijzen van de Nissan X-TRAIL beginnen bij 31.895 euro voor de XE met een 2,0-liter benzinemotor.
Categorie:
Tag(s):