zaterdag, 7. februari 2009 - 21:44

Poeier Poepon bezorgt Sparta eerste uitzege

(Elfvoetbal) Sparta Rotterdam heeft zichzelf zaterdagavond in Kerkrade een gigantische dienst bewezen in de strijd tegen degradatie. In het Parkstad Limburg Stadion versloegen de Rotterdammers Roda JC dankzij een perfecte poeier van spits en clubtopscorer Rydell Poepon. De aanvaller schoot de bal met een snelheid van ruim 127 kilometer per uur precies in de winkelhaak van het Limburgse doel en tekende daarmee voor de enige treffer van de wedstrijd: 0-1.

Heel veel harder had hij de bal niet kunnen schieten. En beter had de spits van Sparta Rotterdam ook niet kunnen mikken. De twintigjarige oud-Ajacied schoot het lederen speeltuig in de tachtigste minuut van de wedstrijd vanuit een vrije trap prachtig binnen en bezorgde zijn ploeg daarmee drie ontzettend belangrijke punten. Voor Poepon, die door de Rotterdammers voor een prikkie werd overgenomen van Ajax, was het alweer zijn negende goal van het seizoen.

De Kasteelheren hebben dankzij de poeier van de jonge goalgetter de veertiende plaats in de Eredivisie ingeruild voor stek twaalf en zijn voorlopig verlost van degradatiezorgen. In Kerkrade is dat wel anders. De ploeg van trainer Harm van Veldhoven blijft staan op de zestiende plaats en zou in theorie na dit weekend zelfs hekkensluiter van 's lands hoogste voetbalcompetitie kunnen zijn.

Waar de Argentijnse AZ-goalie Sergio Romero in Alkmaar zaterdagavond een einde zag komen aan zijn geweldige reeks van 'clean sheets', daar maakte zijn continentgenoot Cassio Ramos honderden kilometers verderop een einde aan een negatief Sparta Rotterdam-record. De van PSV gehuurde Braziliaanse doelman zorgde er namelijk hoogstpersoonlijk voor dat de roodwitten de nul hielden in Kerkrade en dat was Sparta de afgelopen 31 uitwedstrijden niet gelukt. Bovendien was het voor de Spartanen de eerste uitzege sinds een jaar.

Dat de bespeler van Het Kasteel geen goal incasseerde, lag niet alleen aan het sterke keeperswerk van Ramos. Het had misschien nog wel meer te maken met de belabberde afwerking van de aanvallers van Roda JC. Jeanvion Yulu-Matondo, Andres Oper, Anouar Hadouir en Willem Janssen losten tal van schoten op het doel van Sparta Rotterdam, maar mikten simpelweg slecht. De ene na de andere bal vloog de mager bezette tribunes in. De keren dat de bal wél de goede kant op leek te gaan, greep Ramos vakkundig in.

Toch was het niet alleen maar hosanna bij de Rotterdammers. Jeugdproduct Joey Godee viel uit met hamstringklachten, net zoals Donovan Slijngard. De huurling van Ajax moest al na een half uur de strijd staken. Godee haakte na de eerste helft af.
Categorie:
Tag(s):