maandag, 29. juni 2009 - 11:20

Politie arresteert 5 nepgoudverkopers

Venlo

De politie in Zuid-Limburg heeft 5 personen aangehouden die zich als 'goudverkopers' ophielden rondom de snelweg A2. Dit heeft de politie Limburg-Zuid maandag bekend gemaakt.

In Heerlen werden twee mannen en een vrouw uit Roemenië aangehouden, omdat zij bij een tankstation aan de Koumerweg hadden geprobeerd nepgoud te slijten aan medeweggebruikers. Ook op een parkeerplaats langs de A2 ter hoogte van Buchten werden een man en een vrouw uit Roemenië aangehouden, omdat zij op soortgelijke wijze hadden geprobeerd iemand geld afhandig te maken. De afgelopen tijd heeft de politie in Zuid-Limburg herhaaldelijk meldingen gekregen van weggebruikers die vaak op agressieve wijze goud te koop kregen aangeboden. Vaak gebeurt dit bij tankstations, parkeerplaatsen of op- en afritten van snelwegen, waarbij weggebruikers soms tot stoppen worden gedwongen. Ook zijn er voorvallen bekend waarbij er bij mensen thuis wordt aangebeld om hen tegen betaling nepgoud aan te bieden.

Ook in Noord-Limburg heeft de politie afgelopen weekend weer meldingen ontvangen over nepgoudverkopers die actief zouden zijn in de regio.

Zo zouden zondagmiddag de nepgoudverkopers zijn gesignaleerd in de omgeving van Venlo en Venray. De politie kreeg meerdere meldingen binnen dat de verkopers op verschillende plekken op de A73 actief waren. In alle gevallen gaat het om een zwarte BMW met een buitenlands kenteken. Net als eerder worden automobilisten aangesproken en gevraagd om geld te geven in ruil voor goud. Ondanks diverse meldingen heeft de politie in deze regio nog geen aanhoudingen kunnen verrichten.
Provincie:
Tag(s):