zondag, 28. juni 2009 - 16:28

Politie Drenthe druk met afwikkeling TT

Assen

De politie Drenthe is tot zondagmiddag drukdoende geweest met de afwikkeling van de TT. Bij de afwikkeling van de verkeersstromen hebben zaterdagmiddag enkele ongevallen plaatsgevonden waardoor er enige stagnatie optrad. Zo raakten op de A28 ter hoogte van Spier twee motorrijders met elkaar in botsing waarbij zij gewond raakten.

Op de campings rondom het circuit bleven nog veel bezoekers overnachten. De politie moest bij enkele kleine incidenten nog optreden. Enkele mensen werden aangehouden na aangifte van een mishandeling of omdat zij verdacht worden van vernielingen. Vier mensen deden aangifte van diefstal van hun motor.

Na de races controleerde de Drentse politie, samen met de collega's van het Korps Landelijke Politie Diensten (KLPD) en de korpsen Friesland en Groningen, bestuurders op het gebruik van alcohol.

Zaterdagmiddag werden ongeveer 3000 blaastesten afgenomen waarbij één bestuurder een bekeuring kreeg voor te veel alcoholgebruik. Bij deze controle werden ook nog andere bekeuringen opgelegd voor verkeersovertredingen en technische gebreken. In totaal heeft de politie tijdens het TT-evenement ongeveer 12.000 blaastesten afgenomen hetgeen ruim 60 bekeuringen opleverde.
Provincie:
Tag(s):