woensdag, 7. januari 2009 - 8:33

Politie en justitie boeken succes met overvallenteam

Rijswijk

Politie Haaglanden en het Openbaar Ministerie verwachten met de aanhouding van vier verdachten een reeks overvallen op de Aldi in Rijswijk en het wegrestaurant ‘La Place’ in Delft te hebben opgelost. Het viertal wordt verdacht van betrokkenheid bij drie overvallen op de Rijswijkse Aldi in de Herenstraat en twee overvallen op het wegrestaurant langs de A13 in Delft.

Het onderzoek kwam in een stroomversnelling nadat politie en justitie op woensdag 15 oktober een foto vrijgaven van één van de verdachten. De foto, gemaakt door beveiligingscamera’s van de supermarkt, toonde één van de overvallers die zaterdag 13 september de aanwezige winkelkluis leeghaalde.

Op basis van het rechercheonderzoek naar de verdachten van deze reeks overvallen en de informatie die bij het rechercheteam binnenkwam naar aanleiding van mediapublicaties, kon het rechercheteam op 4 december de eerste verdachte aanhouden. Het ging om een 22-jarige Hagenaar. In de daarop volgende doorzoekingen in twee woningen in Delft werden de bij de overval van 13 september gebruikte trolleykoffers aangetroffen. Met de koffers vervoerden de verdachten na de overval het weggenomen geldbedrag. Daarnaast vond het rechercheteam een vuurwapen en enkele tot de overval terug te brengen goederen.

Ook in het onderzoek naar de verdachten van de twee overvallen van het wegrestaurant groeide bij het rechercheteam het vermoeden dat bij de gewelddadige berovingen de verdachten hulp van binnenuit hebben gehad. Op basis van het rechercheonderzoek had het team voldoende informatie verzameld die de aanhouding van een 24-jarige vrouw uit Delft rechtvaardigde. Zij werd maandag 15 december in Delft aangehouden. De 24-jarige werkte ten tijde van beide overvallen in het wegrestaurant.
Provincie:
Tag(s):