dinsdag, 7. april 2009 - 10:55

Politie gaat door met Mail-Alert

Breda

De politie in MW-Brabant gaat door met Mail Alert. De korpsleiding heeft dat vandaag besloten. In Breda startte in mei 2008 in nauwe samenwerking met de gemeente een pilot waarvoor zich inmiddels 3800 mensen hebben aangemeld. De deelnemers aan de proef zijn vrijwel unaniem enthousiast over Mail-Alert.

Op 29 mei 2008 werd in Breda het officiële startsein gegeven van de pilot Mail-Alert. De politie zet in de gemeente Breda het middel in na een woninginbraak, een overval of een straatroof. Deelnemers die in de buurt wonen of werken waar een dergelijk incident heeft plaatsgevonden, ontvangen een e-mailbericht met het verzoek door te geven of en wanneer ze iets gehoord of gezien hebben.

Mail-Alert is een aanvulling op het fysieke buurtonderzoek, want via dit systeem kan de politie bewoners nog beter bereiken, omdat ze niet afhankelijk is of iemand wel of niet thuis is. Dat levert ook meer potentiële getuigen op.

Het werken met het systeem is relatief eenvoudig, snel, goedkoop en kost weinig tijd. Het aantal reacties is in verhouding tot het verzonden aantal berichten nog beperkt. Met enkele tips kon worden doorgerechercheerd. Bijvoorbeeld burgers die een verdachte auto in de wijk hadden gezien en daarvan het kenteken hadden genoteerd.

De pilot in Breda wordt voortgezet en gefaseerd naar de gehele regio uitgebreid.
Provincie:
Tag(s):