woensdag, 12. augustus 2009 - 13:45

Politie haalt krakers uit pand in Breda

Breda

De politie heeft woensdag 12 augustus, in opdracht van de Officier van Justitie, een snel einde gemaakt aan de kraakactie van een pand, een voormalige cafetaria met bovenetage, op de Grote Markt in Breda. Dit heeft de politie woensdag bekendgemaakt.

Volgens het Openbaar Ministerie was er geen sprake van een rechtmatige kraakactie omdat de eigenaar van het pand sinds het voorjaar van 2008 volop bezig is geweest met het verkrijgen van de juiste vergunningen en binnenkort met de verbouwing zal aanvangen. Er werden bij de actie vier krakers gearresteerd die niet voldeden aan het bevel om het pand te verlaten.

De politie begon woensdagmorgen omstreeks 08.30 uur met de actie. Via de megafoon werden de krakers die op de 1e etage verbleven, gevorderd het pand te verlaten. Hun woordvoerder liet aan de politiecommandant en de officier van justitie weten dat daar niet aan werd voldaan.Hierop zijn de politiemensen binnengetreden. Bij deze actie circa 25 agenten ingezet en werd assistentie verleend door een gespecialiseerde Bratra groep van de politie Utrecht.

In het pand zelf werden twee krakers aangehouden. Op het dak werden nog eens twee krakers gearresteerd. Om een veilige aftocht voor hen en de politiemensen te bewerkstelligen werd een hoogwerker van de brandweer ingezet. Het pand wordt overgedragen aan de rechtmatige eigenaar.

Van drie verdachten is de identiteit inmiddels bekend. Het gaat om drie mannen uit Breda van respectievelijk 18, 20 en 21 jaar.
Provincie:
Tag(s):