maandag, 2. maart 2009 - 11:29

Politie heeft nog geen zicht op verdachte Zuidbroek

Zuidbroek

De politie weet nog niet wie degene is die zaterdagmorgen twee pakketten met explosief materiaal op een postagentschap in Zuidbroek afleverde. Evenmin staat vast dat de man die later op de dag de politie waarschuwde dat er dozen met explosief materiaal bij het postkantoor lagen dezelfde persoon is.

Inmiddels is wel een signalement bekend. Het gaat om 50 á 60-jarige man. Hij droeg een hoed en sprak accentloos Nederlands. De politie zoekt getuigen.

De politie zette zaterdag een veiligheidsprocedure in werking, nadat de meldkamer een anoniem telefoontje kreeg van een man die zei spijt te hebben dat hij bij het postkantoor aan de Spoorstraat in Zuidbroek dozen met explosieven had afgeleverd. Nadat eerst specialisten van de politie de pakketten hadden bekeken, werd het Explosieven Opruimings Commando van de landmacht, het EOCKL, gewaarschuwd.

Uit analyse van het EOCKL bleek dat beide pakketten waren gevuld met vuurwerk en voorzien van ontstekingsmechanismen. Deze waren echter dusdanig amateuristisch van aard, dat een ontploffing nagenoeg was uitgesloten. De dozen konden voor forensisch onderzoek door de technische recherche worden meegenomen.
Provincie:
Tag(s):