donderdag, 15. oktober 2009 - 14:06

Politie houdt afpersers van winnaar loterij aan

Hellevoetsluis

De politie Rotterdam-Rijnmond heeft de afgelopen weken acht mensen aangehouden die ervan verdacht worden een gezin dat een grote prijs in een loterij had gewonnen, te hebben afgeperst. De verdachten, zeven mannen en een vrouw, zijn tussen de 20 en 35 jaar oud en komen uit Rotterdam, Ridderkerk en Hendrik-Ido-Ambacht.

De loterij had aan het gezin gevraagd mee te werken aan publiciteit rondom het winnen van de prijs. Daarom verschenen in enkele media artikelen over het gezin. Enige weken na de mediabelangstelling werd de gloednieuwe auto van het gezin beschoten met een groot kaliber vuurwapen. Ook kreeg de familie dreigbrieven.

De regionale recherchedienst van de politie Rotterdam-Rijnmond stelde daarop een onderzoek in. Uiteindelijk hield de politie eind september de eerste verdachten aan. Donderdagochtend is de achtste verdachte, een 23-jarige Ridderkerker, aangehouden worden. Uit het onderzoek bleek onder andere dat de verdachten door de mediaberichtgeving op het idee van de afpersing waren gekomen. Bij één van de verdachten zijn bij een zoeking vuurwapens en munitie gevonden.
Provincie:
Tag(s):