dinsdag, 17. maart 2009 - 17:34

Politie houdt bedreiger scholen aan

Hilversum

De politie heeft dinsdagmiddag de bedreiger aangehouden van het Grafisch Lyceum in Rotterdam en een school in Hilversum. De man, een 28-jarige inwoner uit Hilversum, is in zijn woning aangehouden. Dit heeft de politie bekendgemaakt.

Naar aanleiding van diverse bedreigingen op een Amerikaanse site waarbij het Grafisch Lyceum met name werd genoemd stelde de politie een intensief onderzoek in. Dit leidde dinsdag naar de woning van de verdachte in Hilversum.

De man maakte gebruik van een niet beveiligd draadloos netwerk van zijn buurtbewoners. Via diverse IP-adressen wisten rechercheurs van de Regionale Recherche Dienst hem te traceren. Op het moment dat de politie bij de verdachte binnenstapte had hij zijn computer nog openstaan op het netwerk van een ander.

Direct actie door politie
De politie heeft de bedreigingen tegen de school serieus opgepakt en direct maatregelen getroffen, in overleg met de schooldirectie. Maandag en een deel van de dinsdag waren politiemensen tijdens de schooluren zichtbaar aanwezig bij de drie locaties van het
Grafisch Lyceum.

De leerlingen en ouders werden door de schooldirectie op de hoogte gebracht. Nu de verdachte is aangehouden zijn de maatregelen per direct opgeheven.

Waarschuwing
De politie waarschuwt met klem om draadloos internet altijd te beveiligen om zo te voorkomen dat mensen met foute bedoelingen dit kunnen gebruiken.

Kosten
De kosten van het onderzoek en de beveiliging van de school zullen op de verdachte worden verhaald. Het onderzoek wordt voortgezet omdat niet wordt uigesloten dat de verdachte nog andere bedreigingen heeft geuit.
Provincie:
Tag(s):