dinsdag, 10. maart 2009 - 13:36

Politie houdt Hengeloër aan voor mensensmokkel

Hengelo

Een 24-jarige Hengeloër is één van de hoofdverdachten in een omvangrijke mensensmokkelzaak. De zaak werd onderzocht door meerdere internationale opsporingsinstanties. Dit heeft de politie dinsdag 10 maart bekendgemaakt.

Op dinsdag 10 maart 2009 om 6.15 uur werd door de Politie Twente twee huiszoekingen verricht in de regio Twente en één in Den Haag. Door de afdeling Vreemdelingen van de politie Twente is een groot onderzoek ingesteld naar mensensmokkel.

KMAR
De politie werd hierbij ondersteund door de Koninklijke Marechaussee. Diverse goederen, waaronder bagage, databestanden, paspoorten en identiteitsbewijzen zijn in beslag genomen. De politie onderzoekt onder andere de herkomst van deze documenten.

Hoofdverdachte
De 24-jarige aangehouden Hengeloër, met de Irakese nationaliteit, is één van de hoofdverdachten in een tiental mensensmokkelzaken. De betrokken mensen die werden gesmokkeld hadden voornamelijk de Irakese Nationaliteit. Zij maakten gebruik van valse reisdocumenten.

De politie Twente kwam deze verdachte op het spoor dankzij diverse recherche onderzoeken en door samenwerking met meerdere internationale instanties. Diverse autoriteiten van meerdere landen waaronder; Griekenland, Frankrijk, Duitsland, Noorwegen, Mexico, Canada, Jordanië, Australië en Portugal, werkten mee aan het onderzoek. Naar deze landen werden ook mensen gesmokkeld.

De politie verwacht binnenkort meer aanhoudingen te verrichten in deze zaak.
Provincie:
Tag(s):