donderdag, 19. februari 2009 - 13:36

Politie houdt met pizzabrommer overvallers aan

Utrecht

Na een korte achtervolging heeft de politie woensdagavond 18 februari twee jongens aangehouden die een overval wilden plegen. Een derde verdachte wist te ontkomen.

Een getuige ziet die avond drie jongens met bivakmutsen naar een horecagelegenheid aan de Spinozaweg lopen. De getuige bedenkt zich geen seconde en meldt de verdachte situatie aan de politie via het alarmnummer 1-1-2. Als de jongens ontdekken dat de getuige hen in de smiezen heeft, rennen ze weg. De politie is snel ter plaatse.

Achtervolging op bromfiets pizzakoerier
Agenten zien twee van de drie jongens lopen en zetten met onder andere twee surveillancehonden de achtervolging in. Ook vordert de politie voor de achtervolging een scooter van een voorbijganger en de bromfiets van een pizzabezorger.

Uiteindelijk resulteert dit in de aanhouding van twee broers van 15 en 16 jaar uit Utrecht. De politie neemt beide verdachten mee naar het bureau voor verhoor.

Derde verdachte nog niet gevonden
De politie is nog op zoek naar een mogelijke derde verdachte. Het vermoeden bestaat dat het drietal een overval wilde plegen op een horecagelegenheid aan de Spinozaweg.
Provincie:
Tag(s):