zaterdag, 26. september 2009 - 10:14

Politie houdt passantenonderzoek Duiven

Duiven

Het team grootschalige opsporing (TGO) van de politie Gelderland-Midden, dat is belast met het onderzoek naar een misdrijf aan de Parallelweg in Duiven, heeft vrijdagavond en in de nacht van vrijdag op zaterdag 26 september een passantenonderzoek gehouden. In totaal werden 349 personen bevraagd.

In een woning aan de Parallelweg raakte in de nacht van vrijdag op zaterdag 19 september een 89-jarige vrouw ernstig gewond. De politie gaat er vanuit dat de vrouw slachtoffer is geworden van een misdrijf. Wat er precies is gebeurd is niet duidelijk. Het onderzoek van de tactische en technische recherche is erop gericht om daar zo snel mogelijk meer duidelijkheid over te krijgen. De vrouw is met hersenletsel opgenomen in het Radboud ziekenhuis, haar toestand is nog steeds zorgelijk. Ze is niet aanspreekbaar.

Er is een Team Grootschalige Opsporing (TGO) opgericht. Ongeveer 20 politiemensen zijn volledig vrijgemaakt voor dit onderzoek. De mobiele eenheid heeft maandagmiddag 21 september gezocht naar sporen in de omgeving van de Parallelweg in Duiven. Helaas heeft dit geen nieuwe aanwijzingen opgeleverd.

Bij het passantenonderzoek zijn op de plaats van het incident op dezelfde vrijdagavond en -nacht tussen 22:00 uur en 01:30 uur zo’n 349 passanten door de politie gevraagd naar bijzonderheden. Zo zijn onder meer onderstaande vragen gesteld:

- Heeft u iets in de omgeving gezien wat in verband met het misdrijf kan worden gezien?

- Heeft u een persoon of personen gezien die zich verdacht of vreemd gedroegen?

- Heeft u voertuig(en) gezien op de Parallelweg nabij de woning?

Het overgrote deel van de tips moeten nog worden verwerkt en geïnterpreteerd. Wel kan al worden gezegd dat er zeker bruikbare informatie tussen zit. Deze zal nader onderzocht moeten worden.

De technische recherche heeft het onderzoek in de woning inmiddels afgerond. Diverse sporen zijn veiliggesteld en worden zorgvuldig onderzocht. Daarnaast is een 3D-scan gemaakt van de plaats delict, om een goed beeld te krijgen van de situatie. De beelden die met deze scanner zijn gemaakt, maken het de politiemensen mogelijk om de plaats delict uitvoerig te bekijken zonder daar nog daadwerkelijk aanwezig te moeten zijn.

Het TGO zet het onderzoek voort.
Provincie:
Tag(s):