woensdag, 20. mei 2009 - 12:19

Politie houdt verdachten aan in liftmoord

Spijkenisse

De politie heeft drie verdachten aangehouden na een uitgebreid onderzoek rondom het overlijden van de 16-jarige jongen in Spijkenisse.

Naar aanleiding van het aantreffen van een jongen in de lift bij woningen aan de Poolsterstraat in de nacht van zaterdag op zondag (16 op 17 mei) rond twaalf uur, heeft de politie dinsdag drie aanhoudingen verricht. Aan het einde van de middag, rond 17.00 uur, arresteerden rechercheurs in samenwerking met agenten van de ROG (regionale ondersteuningsgroep) twee verdachten op metrostation de Akkers. De twee uit Spijkenisse, een 16-jarige meisje en een 18-jarige jongen, zijn overgebracht naar een politiebureau. In de loop van de avond, rond 19.00 uur, hielden agenten nog een derde verdachte aan. Het gaat om een 17-jarige jongen, die zowel in Spijkenisse als in Rotterdam woont. De jongen is in zijn woning in Rotterdam aangehouden.

huiszoekingen

Er zijn direct huiszoekingen verricht door rechercheurs. In de huizen zijn ook goederen in beslag genomen. De jongeren worden uitvoerig verhoord. De resultaten daarvan zijn nog in onderzoek.

bekenden van elkaar

Er is maandag sectie verricht op het lichaam van de 16-jarige jongen uit Krimpen aan den IJssel. Daaruit is naar voren gekomen dat het incident een steekpartij was met dodelijke afloop. Ook uit onderzoek is ook naar voren gekomen dat de aangehouden verdachten en het slachtoffer bekenden van elkaar zijn.

meerdere aanhoudingen

De politie heeft nog steeds een groot team van twintig rechercheurs op de zaak en sluit meerdere aanhoudingen niet uit.
Provincie:
Tag(s):