woensdag, 14. oktober 2009 - 11:48

Politie houdt verdachten aan voor oplichting 200 personen

Rotterdam

De politie heeft drie personen aangehouden. Zij worden ervan verdacht 200 mensen via internet te hebben opgelicht

In augustus waren er bij een 17-jarige verdachte meerdere grote bedragen in korte tijd op haar rekening gestort. Uit nader onderzoek bleek dat deze bedragen afkomstig waren van mensen die dachten een Apple Macbook, Playstation 3 en/of Nintendo Wii bij haar te hebben gekocht, maar hebben deze nooit ontvangen.

De 17-jarige verdachte is door agenten aangehouden en verhoord. Ook diverse getuigen zijn in het onderzoek meegenomen. Dit leidde op 2 en 4 september tot de aanhouding van twee nieuwe verdachten. Beide mannen zijn in de leeftijd van 21 en 23 jaar en wonen in Rotterdam.

200 gedupeerden
De verdachten hebben bekend ongeveer 200 slachtoffers te hebben gemaakt in de periode van februari 2008 tot en met september 2009. De bedragen die per klant zijn overgemaakt, varieerden van 189,- tot 2.400,- euro.

De verdachten inden hiermee onterecht een totaal bedrag van 80.000 euro. De gedupeerde bedrijven hebben inmiddels aangifte gedaan. De grote verkoopsite is nu naar een oplossing aan het zoeken om dit soort praktijken in de toekomst te voorkomen.

Via de internetsites van TROS Opgelicht en de grote verkoopsite probeert de politie achter de gegevens van de slachtoffers te komen. Mocht u nu gedupeerd zijn (en nog geen contact hebben gehad met de politie) dan wel iemand kennen die gedupeerd is, neem dan contact op met de politie op het telefoonnummer 0900-8844.

De verdachten zijn ingesloten voor nader onderzoek. De 23-jarige is voorgeleid bij de rechter-commissaris en heeft al 90 dagen opgelegd gekregen.
Provincie:
Tag(s):