donderdag, 8. januari 2009 - 21:27

Politie houdt vijf verdachten aan na bankoverval

Hengelo

De politie heeft donderdag 8 januari vijf verdachten na een bankoverval aangehouden. De SNS-bank aan de IR. M. Schefferlaan in Hengelo werd omstreeks 14.24 uur overvallen. Dit heeft de politie donderdag laten weten.

De politie heeft inmiddels 4 mannen en één vrouw aangehouden. Nadat de melding bij de politie Twente binnenkwam dat de bank was overvallen zijn agenten meteen ter plaatse gegaan.

De overval werd door meerdere gemaskerde personen gepleegd. Zij dreigden het aanwezige bankpersoneel met een mes. Daarna zijn ze met de buit, een onbekend geldbedrag, gevlucht in een auto. Een medewerkster van de bank heeft het kenteken genoteerd.

De politie Twente kon even later in Enschede op de openbare weg en in een woning vier mannen en één vrouw aanhouden. Het onderzoek is in volle gang. In de omgeving van de bank wordt een buurtonderzoek gehouden.

De woning, waar enkele verdachten zijn aangehouden, wordt momenteel doorzocht door de politie. De verdachten zijn allen opgesloten en in verzekering gesteld.

Medewerkers van de bank zijn geschrokken maar niet gewond geraakt. Zij krijgen slachtofferhulp aangeboden.
Provincie:
Tag(s):