donderdag, 16. april 2009 - 10:17

Politie IJsselland traint voor RoPa-run

Zwolle

Een team van 25 agenten en medewerkers van de Politie IJsselland gaat dit jaar voor de zesde keer mee doen aan de RoPa-run, en is hiervoor volop in training. De RoPa-run is de langste non-stop estafetteloop van de wereld waaraan 275 teams deelnemen.

De route van deze estafette loopt van Parijs naar Rotterdam, een afstand van 530 kilometer. De estafetterun wordt gehouden tijdens het pinksterweekend 30 mei tot en met 1 juni 2009 met als doel geld in te zamelen voor de stichting Roparun.

Met dit geld ondersteunt de stichting projecten die het leven van kankerpatiënten en vooral die van kinderen met kanker veraangenamen. Met als motto:"Trachten leven toe te voegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven".

Team Politie IJsselland
In de 5 jaar dat het team nu mee doet heeft het in totaal € 50.000 ingezameld ten behoeve van de stichting Roparun. Dit jaar verwachten de medewerkers van de politie IJsselland weer minimaal € 10.000 in te zamelen. Dit doet het team door diverse activiteiten te ontplooien.

Onder andere wordt er op 8 mei vanuit Nieuwleusen een motortoertocht georganiseerd. Daarnaast wordt er een Sponsorloop georganiseerd waaraan ongeveer 300 kinderen, uit Zwolle, aan mee zullen doen.

24uurs-trainingsloop
Om te kijken hoe het gesteld is met de conditie van het team, wordt het aankomende weekend een 24 uurs-loop gehouden. In deze 24 uurs-loop zal de situatie worden nagebootst zoals de agenten deze ook kunnen verwachten tijdens de RoPa-run.

Vrijdag 17 april om 14.00 uur zal er gestart worden aan het hoofdbureau van politie aan de Koggelaan in Zwolle. Dan zal de eerste groep van vier lopers in estafette vorm een afstand gaan lopen van +/- 60 km. Deze vier lopers worden begeleid door twee fietsers en een volgbusje met daarin de overige drie lopers. Als deze groep weer terug is in Zwolle zal de tweede groep van start gaan.
Provincie:
Tag(s):