woensdag, 12. augustus 2009 - 20:59

Politie laat afperser in val lopen

De politie heeft dinsdagavond een 28-jarige man uit Koog aan de Zaan aangehouden vanwege afpersing. Dit heeft de politie woensdag 12 augustus bekendgemaakt.

Op dinsdagochtend vond een 64-jarige man uit Koog aan de Zaan een brief in zijn brievenbus waarin eisen werden gesteld. Hij moest een flink geldbedrag afleveren onder een bankje bij een bushalte bij station Koog-Bloemwijk. De afzender dreigde de kinderen van de 64-jarige man op te zoeken als hij niet zou meewerken. De ontvanger herkende het handschrift in de brief. Het slachtoffer deed aangifte van afpersing en sprak zijn vermoedens uit. De verdachte bleek een bekende van de politie.

Om circa 22.00 uur ging een agent, in burger gekleed, naar de plaats die in de dreigbrief vermeld stond en leverde een tas met geld af. Agenten signaleerden de man en de vrouw die al geruime tijd voor de afspraak in de auto zaten te wachten. Even later stapte de man uit en liep, opvallend om zich heen kijkend, naar het bankje toe. Toen hij de tas in handen kreeg rende hij hard weg. Agenten zetten de achtervolging in en rekenden de verdachte in.

De vrouw zat op dat moment in de auto te wachten op de passagiersstoel. Toen een agent bij de auto stond en riep: "politie!" drukte de verdachte het slot in en ging op de bestuurdersstoel zitten. Omdat zij op dat moment zou kunnen vluchten heeft de agent het portierraam ingeslagen waarop de vrouw aangehouden kon worden. De twee zijn meegenomen naar het politiebureau.

De man wordt voorgeleid aan de rechter-commissaris, de vrouw niet.
Provincie:
Tag(s):