maandag, 5. januari 2009 - 17:52

Politie Limburg-Noord neemt 177 rijbewijzen in

Venlo

Het Verkeershandhavingsteam van de politie Limburg-Noord heeft in 2008 177 rijbewijzen ingevorderd wegens snelheidsovertredingen. Dit heeft zij maandag bekend gemaakt. De rijbewijzen werden ingenomen bij snelheidsovertredingen van meer dan 50 km/u harder dan de terplaatse toegestane snelheid. De meeste rijbewijzen werden in de maand augustus ingevorderd, namelijk 33.

Ondanks de verschillende handhavingsinspanningen zijn er weggebruikers van wie het rijgedrag zeer agressief is. Agressief rijgedrag is een verzamelnaam voor een categorie uiteenlopende overtredingen: grove snelheidsovertredingen, snijden, rechts inhalen, bumperkleven, rijden over vluchtstrook etc.

Deze weggebruikers lijken zeer goed op de hoogte te zijn met de plaatsen van de reguliere snelheidscontroles zoals flitspalen en de locaties van de mobiele controles. Door surveillance met een onopvallend videovoertuig wordt agressief, verkeers-gevaarlijk rijgedrag aangepakt. Tijdens de videosurveillance worden zoveel mogelijk overtreders staande gehouden. Door het tonen van de videobeelden worden zij geconfronteerd met hun rijgedrag. In gevallen waarin staandehouding echt onmogelijk is, wordt op kenteken bekeurd.
Provincie:
Tag(s):