donderdag, 15. januari 2009 - 9:44

Politie Limburg-Noord treft maatregelen na forse toename overvallen

Weert

De enorme piek in overvallen de laatste weken in Noord- en Midden-Limburg is voor de politie Limburg-Noord aanleiding voor een nog intensievere aanpak van de problematiek. Korpschef Bryan Rookhuijzen: "De maat is vol. Het is in het korps een topprioriteit geworden en er wordt een pakket aan maatregelen voorbereid voor de zeer korte termijn". Deze aanpak komt bovenop de intensievere surveillances en recherche-onderzoeken die in de districten Midden-Limburg, Venlo en Venray al gaande zijn.

Ook woensdagavond vond er in Weert een gewapende overval plaats op een cafeteria aan de St.Odastraat in Weert. Twee mannen kwamen het cafetaria binnen en deden onder bedreiging van een vuurwapen een greep uit de kassa. De medewerkster die op dat moment alleen in de zaak was bleef bij de overval ongedeerd. Op dit moment is nog niet bekend welk bedrag door de overvallers is buitgemaakt.

De laatste zes weken vonden er in de regio totaal zo'n 26 overvallen plaats waarvan 11 in 2009. Maandagavond raakte in een winkel in Venlo een medewerker gewond bij een overval.
Provincie:
Tag(s):