vrijdag, 23. oktober 2009 - 21:27

Politie lost met aanhouding acht zaken op

Met de aanhouding van een 45 jarige man maandag zonder vaste woonplaats in Midlaren heeft de politie acht zaken in de provincies Drenthe en Groningen opgelost

De man wordt er van verdacht meerdere diefstallen gepleegd te hebben in de periode juni tot en met september. Hij bestal zijn acht slachtoffers terwijl zij aan het winkelen waren. In twee gevallen gebruikte hij geweld om de slachtoffers van hun portemonnee te bestelen. In het ene geval gaf hij een slachtoffer een duw en in een ander geval rukte hij zich los op het moment dat een omstander hem op heterdaad betrapte en vasthield.

Bij de zes andere gevallen wist de dief op slinkse wijze via zakkenrollen de slachtoffers geld en goederen afhandig te maken. De leeftijd van deze mensen varieerde van 44 tot en met 91 jaar. Daarvan waren vier mensen 89 jaar en ouder. De veelpleger koos vermoedelijk bewust deze personen uit in de hoop dat zij in hun portemonnee een briefje met daarop hun pincode bewaarden. De slachtoffers ontdekten niet alleen dat hun portemonnee gestolen was, maar er was ook geld van hun rekening opgenomen.

De man is eerder voor soortgelijke feiten in aanraking gekomen met politie en justitie. De 45-jarige is actief geweest in Veendam, Groningen, Assen, Gieten, Roden en Zuidlaren. Met de aanhouding zijn acht zaken opgelost. De totale schade bedraagt tussen de 3000 en 4000 euro. De veelpleger gebruikte het geld om te kunnen voorzien in zijn drugsverslaving en zijn dagelijkse behoefte. De politie kwam de man onder andere op het spoor door het gebruik van videobeelden van bewakingscamera’s van verschillende winkels. Agenten herkenden de man op de beelden. Politie Drenthe en Groningen hebben samengewerkt om de verblijfplaats van de verdachte te achterhalen.
Provincie:
Tag(s):