zondag, 11. januari 2009 - 11:38

Politie lost overval op bezinestation op

Groningen

De Groninger politie heeft een overval op een benzinesattion aan de Friesestraatweg opgelost. De overval vond plaats op 23 november 2008. De 37-jarige verdachte uit de gemeente De Marne is afgelopen week aangehouden. De man heeft tijdens zijn verhoren de overval bekend. Hij is door de rechter-commissaris in bewaring gesteld, waardoor de man nog steeds vast zit.

Op zondag 23 november jl. om omstreeks 18:00 uur kwam de man het benzinestation binnen. Hij droeg een capuchon en een sjaal voor zijn mond en gaf de medewerkerster een brief. Hierop stond dat het een overval betrof, hij een pistool had en geld wilde zien. De vrouw gaf geld mee, waarop de man er lopend vandoor ging.

De politie startte meteen een onderzoek, maar zonder direct resultaat. De verdachte viel door de mand door forensisch onderzoek in de zaak en op de brief. Zijn vingerafdrukken werden gevonden, waardoor de man door de mand viel. Omdat de verdachte eerder in aanraking is gekomen met de politie, waren zijn vingerafdrukken bekend bij de politie. Er wordt nog onderzocht of de man in aanmerking komt voor meerdere overvallen.
Provincie:
Tag(s):