vrijdag, 18. december 2009 - 11:43

Politie lost overvallen en inbraken op

Met de aanhouding van vijf verdachten in de leeftijd van 16 tot en met 34 jaar, afkomstig uit Appingedam (3x), Woldendorp en Den Dolder heeft de politie onlangs acht misdrijven opgelost. Het gaat om vijf overvallen, twee inbraken en één straatroof. Dit maakte de regiopolitie vrijdag bekend.

De politie kwam de verdachten door recherchewerk en dankzij getuigenverklaringen op het spoor. De verdachten werden druppelsgewijs tussen 2 en 8 december aangehouden. Uit de verhoren kwam naar voren dat drie verdachten, een 16- jarige jongen uit Den Dolder en twee mannen uit Appingedam van 29 en 34 jaar, een voorname rol bij de strafbare feiten hebben gespeeld. De vierde verdachte, een 18-jarige jongeman uit Appingedam, wordt verdacht van heling. Een 21-jarige vrouw uit Woldendorp wordt verdacht van uitlokking of medeplichtigheid aan één van de strafbare feiten. De laatste twee verdachten hadden een beperktere rol in de zaak. Zij zijn al vrijgelaten.

De serie opgeloste misdrijven werden grotendeels in de maand november gepleegd. Het gaat om een overval op een man uit Delfzijl, gepleegd in Delfzijl, twee overvallen op tankstations in Appingedam en Veendam en twee overvallen op een tabakswinkel en een drogisterij in Deventer. Naast de overvallen werd ook een straatroof in Appingedam opgelost. Ten slotte helderde de politie twee inbraken, één in een garagebedrijf in Delfzijl en de andere bij een stichting in Siddeburen, op. Vooral de serie overvallen heeft voor de nodige onrust onder tankhouders en burgers geleid.

De strafbare feiten werden gepleegd om aan geld te komen. Drie verdachten zitten nog vast. De politie raamt de schade op minstens duizenden euro’s. Het onderzoek is nog niet afgerond. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.
Provincie:
Tag(s):