zondag, 12. juli 2009 - 17:26

Politie lost schoten na onttrekking aanhouding

Gieterveen

In de nacht van zaterdag op zondag zijn door de politie schoten gelost toen een verdachte zich aan zijn aanhouding ontrok op De Hilte bij Gieterveen. Deze verdachte wist samen met twee andere verdachten te ontkomen.

Op de N34 nabij het verkeersplein werd zaterdagnacht een personenauto door de politie ter controle aan de kant gezet. Aanleiding was het rijgedrag en een defect remlicht. De bestuurder moest vervolgens ook een blaastest ondergaan. Toen bleek dat hij mogelijk te veel had gedronken, werd hij aangehouden door de agenten.

In de auto zaten ook twee andere inzittenden. Plotseling ging het drietal in de auto er vandoor in de richting van Emmen. Een achtervolging door de politie was het gevolg. Tijdens de achtervolging bleek uit informatie van de meldkamer dat de drie verdachten in een auto reden die eerder die nacht was gestolen in Veendam.

Ter hoogte van Gieterveen op De Hilte lukte het de politie om de auto tot stilstand te brengen, waarna de inzittenden er vandoor gingen. Door de politie werd vervolgens geschoten. Mogelijk is daarbij een passerende auto geraakt. In deze auto zat een echtpaar, zij raakten niet gewond.

De politie stelt een onderzoek in naar de verdachten en in opdracht van het Openbaar Ministerie verricht de politie onderzoek naar de omstandigheden waaronder er is geschoten.

Mensen die meer informatie over deze zaak hebben, kunnen contact opnemen via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.
Provincie:
Tag(s):