zondag, 4. oktober 2009 - 10:36

Politie maakt einde aan illegale houseparty

Heusden

Op last van de burgemeester van de gemeente Heusden is op zondagmorgen 4 oktober een illegale houseparty beëindigd. Zaterdagavond om 23.45 uur kwam er bij de politie informatie binnen dat er in Heusden een illegale houseparty zou zijn waar enkele duizenden mensen aanwezig zouden zijn.

In een leegstaande opslagloods aan de Industrieweg bleek inderdaad een houseparty te zijn. Er waren ongeveer 2.000 mensen aanwezig. Er is direct overleg geweest tussen de burgemeester, de officier van justitie en de korpsleiding van de regiopolitie Brabant-Noord. Daarbij is besloten de houseparty te beëindigen.

Er is contact gelegd met een aantal contactpersonen onder de bezoekers. Daarbij is gevorderd dat de feestvierders de mogelijkheid kregen het terrein zo snel mogelijk vrijwillig te verlaten. Als men daar niet snel gevolg aan zou geven, zou worden over gegaan tot ontruiming van het perceel en inbeslagneming van de apparatuur. De Mobiele Eenheid was op dat moment al paraat. De burgemeester had speciaal hier voor een noodbevel afgekondigd. De meesten gaven gehoor aan dit bevel. Er zijn drie personen aangehouden voor het niet voldoen aan een bevel of vordering, plegen van verzet en belediging. Het betreft een 23-jarige man uit Rotterdam en twee 24-jarige mannen, één uit Eindhoven en de ander wilde zijn woonplaats niet opgeven.
Provincie:
Tag(s):