vrijdag, 8. mei 2009 - 8:09

Politie massaal aanwezig bij herdenking Apeldoorn

Apeldoorn

De politie Noord- en Oost-Gelderland zet vrijdag een groot aantal politieagenten in om de herdenkingsbijeenkomst in Apeldoorn voor de slachtoffers van Koninginnedag te begeleiden.

De besloten herdenking vindt voor genodigden vrijdagavond 8 mei plaats in schouwburg Orpheus in Apeldoorn. Op het Martkplein kunnen belangstellenden de herdenkings-bijeenkomst live op grote schermen volgen.

Veiligheid
‘Uitgangspunt voor de begeleiding van de herdenkingsbijeenkomst is dat de politie ervoor wil zorgen, dat er een waardige herdenking kan plaatsvinden, waarbij maximaal zorg wordt besteed aan de veiligheid van genodigden en publiek’, meldt de politie vrijdag.

Autoverbod rondom theater
Omwonenden van de schouwburg zijn per brief door de gemeente geïnformeerd. Zo is er bijvoorbeeld een wegafsluiting rondom schouwburg Orpheus en een voertuigenverbod in een kleinere straal.

Binnen de zone waar het voertuigenverbod geldt, is een wegsleepregeling van kracht. Ook krijgt de politie door een ingestelde noodverordening de bevoegdheid tot preventieve fouillering en het doorzoeken van auto’s.
Provincie:
Tag(s):