maandag, 7. september 2009 - 23:07

Politie met partners voorbereid op Fruitcorso en Appelpop

Tiel

Tijdens de corsoweek en met name bij Appelpop op vrijdagavond 11 september en zaterdagavond 12 september is de politie nadrukkelijk aanwezig in het centrum, in de omgeving van en op het festivalterrein aan de Waalkade.

De politie richt zich daarbij op handhaving van de openbare orde en houdt toezicht op de verkeersstromen. Daarbij wordt weer gebruik gemaakt van cameratoezicht om de publieksdichtheid te bepalen en de inzet van lichtkranten om bezoekers te informeren. Net als vorig jaar is er ook de mogelijkheid om SMS Alert in te zetten bij eventuele calamiteiten. Aangesloten horecamedewerkers en beveiligers kunnen op deze manier snel geïnformeerd worden.

Agenten informeren het publiek en treden indien nodig, streng op als er gevaar dreigt te ontstaan voor het verkeer of de openbare orde. Hinderlijk of strafbaar gedrag naar hulpverlenende instanties wordt absoluut niet getolereerd.

Gedurende het weekend worden op verschillende locaties alcoholcontroles gehouden.

Naast de inzet van de reguliere surveillancevoertuigen en -motoren, bikers en agenten te voet, vaart komend weekend ook weer ‘n boot van de politie te water voor het festivalterrein.
Provincie:
Tag(s):