zaterdag, 30. mei 2009 - 10:31

Politie onderzoekt brandstichting in Baarlo

Baarlo

In de nacht van donderdag op vrijdag, omstreeks 02:15 uur, is er bij een pand aan de Napoleonsbaan in Baarlo aan de voor- en achterzijde een brandbare vloeistof tegen de gevel gegooid en in brand gestoken. Een passant meldde het voorval bij de eigenaar, die zelf met een poederblusser het vuur te lijf ging.

De inmiddels gearriveerde brandweer had het vuur vervolgens snel onder controle. Aan de voorzijde van het pand is een gedeelte van een kunststof raamdeel van een rolpoort weggesmolten. Tevens werd aan de overzijde van de weg een brandstofklep van een geparkeerde auto vernield. Vermoedelijk is hierbij vuurwerk gebruikt, waardoor een tweede auto ook beschadigd raakte. Tussen de auto's was een brandbare vloeistof gesprenkeld, waardoor het wegdek door de brandweer is schoongespoten.

Op bijna hetzelfde moment stond er een fietsenstalling in brand op de Raayerveldlaan. Ook hier was de brandweer was snel ter plaatse en heeft kunnen voorkomen dat een aangrenzende garage en een geparkeerde auto in vlammen zouden zijn opgegaan.

De politie is een onderzoek gestart en is op zoek naar getuigen.
Provincie:
Tag(s):