dinsdag, 5. mei 2009 - 12:13

Politie onderzoekt straatroven en vernielingen

Hoogezand

De politie onderzoekt twee straatroven en twee vernielingen, die maandagavond in Hoogezand hebben plaatsgevonden. Een 16-jarige jongen uit Hoogezand werd al fietsend op de Troelstralaan benaderd door enkele jongens, die zich een groep personen bevonden. De jongen kreeg tijdens het passeren van de groep pardoes een klap in zijn gezicht. De 16-jarige viel vervolgens van zijn fiets en verloor zijn bril.

Hij kreeg nog enkele klappen en trappen moest onder meer zijn mobiele telefoon en mp3-speler afgeven. Later op de avond overkwam een 27-jarige man uit Hoogezand hetzelfde in de Burgemeester van Royenstraat. Het slachtoffer, ook rijdend op een fiets, werd bij de nek gepakt. Ook hij kwam ten val. Toen enkele getuigen uit een café kwamen, rende de dader en de rest van de groep weg. De 27-jarige heeft vermoedelijk hierdoor geen eigendommen hoeven af te geven. De politie vermoedt dat beide slachtoffers door dezelfde groep personen zijn beroofd. Beide Hoogezandsters doen aangifte.

Ook onderzoekt de politie twee vernielingen die dezelfde avond op het Heveapad en de Kerkstraat hebben plaatsgevonden. In beide gevallen werd door een groepje personen een ruit van een woning vernield.
Provincie:
Tag(s):