donderdag, 12. maart 2009 - 15:39

Politie ontdekt drijvende hennepkwekerijen

Zaandam

De Douane en Waterpolitie van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) hebben woensdag 11 maart in Zaandam aan boord van twee schepen hennepkwekerijen ontdekt. Dit heeft het KLPD donderdag laten weten.

Twee mannen die zich aan boord van de schepen bevonden werden aangehouden. Douane en Waterpolitie stellen gezamenlijk een nader onderzoek in.

Tijdens een reguliere controle trof de Douane aan boord van een sleepboot een in werking zijnde hennepkwekerij aan en aan boord van het binnenvaartschip een kwekerij in voorbereiding. De Douane schakelde de Waterpolitie in en samen stelden ze een nader onderzoek in.

De sleepboot was helemaal gestript van brug tot kiel, met uitzondering van een stukje leefruimte. De machinekamer was in gebruik als hennepkwekerij met daarin 300 planten.

In het ladingruim van het naast de sleepboot liggende binnenvaartschip was een grote hennepkwekerij in voorbereiding. Het ruim was compleet verbouwd en bestond uit kleinere ruimten die ingericht waren als groeibedden voor hennepplanten, compleet met lampen, ventilatie, isolatie, grond, voedingsmiddelen enz. Alleen de planten ontbraken nog. De ruimte was ingericht voor de kweek van naar schatting 2500 planten.

Aan boord van de schepen zijn twee personen aangehouden. Beide schepen zijn door de Waterpolitie in beslag genomen om tot ontruiming te kunnen overgaan. Hiervoor zijn de schepen donderdagochtend naar Amsterdam gesleept. Ze worden daar door een gespecialiseerd bedrijf ontruimd.
Provincie:
Tag(s):