dinsdag, 21. april 2009 - 10:22

Politie pakt drugsbende op bij grote actie

De Politie Utrecht heeft in samenwerking met de Politie Limburg-Zuid op vrijdag 17 april in Maastricht dertien verdachten aangehouden op verdenking van de handel in harddrugs.

Vijf van hen kwamen uit Utrecht, twee uit Maastricht, twee uit België, twee uit Frankrijk en twee uit Luxemburg.

De Politie Utrecht startte enkele weken geleden een onderzoek naar de handel in harddrugs door Utrechtse verdachten. Uit het onderzoek bleek dat deze handel in harddrugs veelvuldig in Maastricht plaatsvond en dat Utrechtse verdachten hierin een nadrukkelijke rol hadden. Na onderzoek en intensieve samenwerking tussen de politieregio’s werden tijdens een door beide politieregio’s gecoördineerde actiedag in totaal dertien verdachten aangehouden. De verdachten werden aangehouden voor zowel het leveren als het kopen van harddrugs.

Na deze aanhoudingen, die arrestatieteams verrichtten, zijn twee panden en een garage in Maastricht doorzocht. De rechercheurs troffen daar onder andere harddrugs en drie vuurwapens aan. In totaal werden ongeveer vier kilo harddrugs, cocaïne en heroïne aangetroffen. Verder nam de politie geld en vier personenauto’s in beslag.

Alle verdachten zijn aangehouden op verdenking van de handel in harddrugs en zullen bij justitie in Utrecht en Maastricht worden voorgeleid. De politie zet het onderzoek voort en sluit meer aanhoudingen in dit onderzoek niet uit. De Utrechtse verdachten zijn afkomstig uit de wijk Kanaleneiland en maken deel uit van een criminele jeugdgroep.

Zo'n 60 politiemensen uit Utrecht en Maastricht deden mee aan de actie.
Provincie:
Tag(s):