zaterdag, 27. juni 2009 - 10:07

Politie rijdt verdachten klem na steekpartij

Schiedam

Vrijdagavond rond 23.00 uur heeft er in de Fultonstraat in Schiedam-Oost een steekpartij plaatsgevonden. Hierbij is een man zwaargewond geraakt in zijn rug.

Vrijdagavond raakte een 37-jarige Schiedammer betrokken bij een woordenwisseling. De aanleiding hiervan is nog onbekend. De woordenwisseling liep uit op een handgemeen waarbij de Schiedammer rond elf uur in zijn rug gestoken werd met een scherp voorwerp.

Vervolgens stapten de betrokkenen, waaronder vermoedelijk de 'steker', in een personenauto. Getuigen waarschuwden de politie en gaven kenmerken, onder andere het kenteken, door. Agenten in de omgeving werden direct gewaarschuwd.

Op de Rotterdamsedijk zag een agent het bewuste voertuig rijden. Deze auto kreeg een stopteken. De inzittenden, drie Rotterdammers (21, 30 en 31) en een inwoner van Leiderdorp (32), zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Zij zijn ingesloten.

Tijdens de vlucht van de verdachten is er vermoedelijk ook nog een ongeval veroorzaakt op de Lorentzlaan. Daar heeft een auto 2 stilstaande auto's geramd. De politie onderzoekt alle locaties, en sluit niet uit dat er een verband is tussen de incidenten en dat ze met de steekpartij te maken hebben.

De zaak wordt verder onderzocht. Hierbij wordt onder andere gebruik gemaakt van getuigenverklaringen en zo mogelijk van camerabeelden. De recherche van het district Waterweg-Noord heeft een onderzoek ingesteld naar de steekpartij.

Foto's : Sven van Beek
Provincie:
Tag(s):