donderdag, 7. mei 2009 - 21:05

Politie Roermond in gesprek met oprichter politiesite

Roermond

De politie in Roermond heeft woensdag een gesprek gehad met Harold Schaepkens. Aanleiding voor het gesprek was de website www.politieroermond.nl die door Schaepkens is opgericht. Hierop staan foto’s van agenten in Roermond die mogelijk overtredingen begaan, zoals het fout parkeren van een dienstauto. Schaepkens wil met deze site het gedrag van deze agenten aan de kaak stellen.

In het gesprek gaf de chef basiseenheid, Paul de Rooij, aan dat hij open staat voor deze massamediale vorm van feedback. De politie hoort namelijk graag waar het fout gaat en beter kan. Door de reacties in het forum en de vrij grote media-aandacht heeft de site een bepaalde lading gekregen. Dit initiatief is intern binnen het korps gebruikt om het voorbeeldgedrag van agenten nog eens extra onder de aandacht te brengen. Overigens benadrukt de politie dat ze in bepaalde gevallen ontheffing heeft van de reguliere verkeersregels. Dat is wettelijk bepaald. Waar van toepassing, is met de betrokken agenten hun handelswijze besproken, en is hun duidelijk gemaakt dat dit gedrag het hele korps in een negatief daglicht kan stellen.

De initiatiefnemer van de website heeft besloten het forum op zijn site stil te leggen. De site op zichzelf blijft wel nog in de lucht.
Provincie:
Tag(s):