dinsdag, 17. februari 2009 - 15:42

Politie rolt jeugdbende in Den Bosch op

Den Bosch

Met de aanhouding van dertien Bossche jongeren (12-18 jaar) heeft de politie Brabant-Noord een halt toegeroepen aan een reeks diefstallen, overvallen en straatroven. Dit heeft de politie dinsdag 17 februari bekendgemaakt.

De jongeren worden verdacht van tenminste vijftien misdrijven, het begon in 2006 met eenvoudige diefstallen. In 2007 waren het meerdere straatroven en het eindigde kort geleden in twee gewapende overvallen op benzinestations in 's-Hertogenbosch, op de Hambakenweg op 31 januari en op de Bruistensingel op 3 februari.

De jongeren pleegden de misdrijven in verschillende samenstellingen. De leeftijden van de verdachten variëren tussen de 12 en 18 jaar. Twee van de verdachten waren pas 11 jaar ten tijde van het plegen van de misdrijven.

De zaak kwam aan het rollen door de aanhouding, na een achtervolging, van twee jongeren. Het duo werd op 29 januari op een gestolen bromfiets betrapt. Een jeugdagent van het Bosch Stedelijk Jeugd Team en een agent van de wijk Hambaken zijn na deze aanhoudingen samen met andere collega's van het BSJT en de Districtelijke Recherche een onderzoek gestart.

Door middel van goed recherchewerk kwamen ze al snel de groep op het spoor. De afgelopen weken zijn de verdachten van hun bed gelicht. Vijf van hen zitten nu nog vast waaronder de twee die toen 11 jaar waren en nu ondertussen al 13 jaar oud zijn.
Provincie:
Tag(s):