vrijdag, 17. april 2009 - 19:52

Politie rondt drugsonderzoek Winsum af

Winsum

De politie in Zuidhorn heeft de afgelopen weken 29 personen aangehouden voor drugsgebruik of handel in softdrugs. De personen die zijn aangehouden zijn op vier na minderjarig en zijn afkomstig uit de gehele provincie.

De politie begon het onderzoek nadat de schoolleiding van de Groene School in Winsum bij de jeugdagenten meldde dat ze signalen had van softdrugsgebruik rondom de school en dit niet tolereert.

Eind november kreeg de schoolleiding vermoedens dat er door minderjarige leerlingen softdrugs werd gebruikt en verhandeld. De politie begon een oriënterend onderzoek, omdat het gebruik van softdrugs door minderjarigen strafbaar is.

Uit het politieonderzoek bleek dat er buiten rondom de school alsook vanuit een woning in Winsum werd gehandeld in softdrugs. In maart werd daarom een inval gedaan in het pand. Voordat de politieagenten het huis binnen gingen, werden er enkele tieners gezien die softdrugs hadden gekocht in deze woning. Een 19-jarige inwoner van de gemeente Eemsmond werd aangehouden voor de handel in softdrugs. Ook werden naast de 48-jarige bewoonster nog acht minderjarige kopers aangehouden. In totaal werden dus tien personen aangehouden bij deze actie.

Een deel van de jongeren die gebruikte in de woning kon worden gelinkt aan het gebruik van softdrugs op de school. Met medewerking van de Groene School lukte het de politie alle gebruikers in kaart te brengen. In totaal werden 17 kopers in de leeftijd van 13 t/m 17 jaar aangehouden als gebruiker. Een 13-jarige en 14-jarige jongen uit de gemeenten Eemsmond en Loppersum worden ervan verdacht de drugs te verhandelen. Daarmee werden in totaal 19 scholieren aangehouden. De twee handelaren zijn, net als de 19-jarige verdachte uit de gemeente Eemsmond, in bewaring gegaan. Die laatste is weer op vrije voeten, maar moet zich later verantwoorden bij de rechter. Tegen de andere verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.
Provincie:
Tag(s):