maandag, 23. maart 2009 - 14:58

Politie Rotterdam blijft overvallers op de hielen zitten

Rotterdam

De districtschef van Rotterdam Oost, Bas van Tol en hoofd opsporing Hans
Blaauw gaven maandag 23 maart tijdens een speciaal belegde persconferentie meer tekst en uitleg over het oppakken van twee personen die verdacht worden van een serie van minstens 5 overvallen in Rotterdam Oost, Capelle a/d IJssel en Krimpen a/d IJssel.

’Geografische analyse’
De recherche maakte gebruik van een techniek die geografische analyse heet. Hierbij wordt gekeken naar waar de overvallen plaatsvinden en waar
de daders wonen. Op die manier kon gericht, soms in burger, soms opvallend, worden gepost.

Van een verdachten was bekend dat hij zich regelmatig in gestolen auto's verplaatste. Toen deze dan ook samen met een andere verdachte gezien werd, zijn beiden aangehouden. Bij huiszoeking werden diverse aanwijzingen gevonden waaronder een vuurwapen. Beide verdachten komen uit een normale gezinssituatie maar zijn wel bekenden van de politie.

De verdachten konden worden gelinkt aan minstens vijf overvallen en een carjacking door de handelswijze en beschikbare camerabeelden.

De politie blijft echter overvallen de hoogste prioriteit geven mede door de maatschappelijke impact. Om deze reden wordt bekeken met het Openbaar Ministerie (OM) of er een beloning kan worden uitgeloofd als een tip waardevol is. De politie roept mensen op om verdachte zaken in dit licht direct via 112 te melden.
Provincie:
Tag(s):