zondag, 25. januari 2009 - 19:13

Politie schiet op gewapende verdachte

Utrecht

De politie heeft zondagmiddag twee personen aangehouden voor bedreiging met een vuurwapen. Tijdens de achtervolging is meerdere malen geschoten door de politie.

Rond 15.35 uur kwam er bij de politie een melding binnen dat iemand in de omgeving van het Bernhardplein bedreigd was met een vuurwapen. Omdat in die omgeving in het recente verleden meerdere gewelddadige berovingen hebben plaatsgevonden, waarbij slachtoffers bedreigd en beroofd werden met vuurwapens, werd de omgeving afgezet op zoek naar de verdachten. Via het cameratoezicht kreeg de politie zicht op een groep personen, waaronder de verdachte van de bedreiging. Deze jongen – 14 jaar uit Utrecht - werd direct aangehouden.

Bij het zien van de politie zette een aantal jongens het op een lopen. De politieagenten zagen dat één van deze jongens een vuurwapen in zijn hand had. Ondanks meerdere waarschuwingen, wilde de verdachte niet stoppen. Hierop werd meerdere malen een waarschuwingsschot gelost. Toen de verdachte hier niet op reageerde werd een aantal maal op zijn benen geschoten.

Uiteindelijk kon de tweede verdachte – een eveneens 14-jarige jongen uit Utrecht – worden aangehouden. Bij hem werd een vuurwapen aangetroffen. Niemand raakte gewond. Een derde verdachte - een 32-jarige man uit Utrecht - werd aangehouden voor belediging. De politie is een onderzoek gestart, zowel naar de bedreiging als naar het schietincident.
Provincie:
Tag(s):