vrijdag, 20. maart 2009 - 9:31

Politie schiet op verdachten van een overval

Beverwijk

Na een achtervolging heeft de politie donderdagavond zes verdachten van een overval aangehouden op de Laan van Archeologie in Beverwijk. Bij de aanhouding heeft de politie op de verdachten geschoten en zijn twee hiervan licht gewond geraakt. Dit maakte de politie bekend tegen over Blik op Nieuws.

Volgens een woordvoerder van de regiopolitie Noord-Holland-Noord kreeg men omstreeks 21.30 uur de melding van een overval op een woning aan de Wagenplein in Warmenhuizen. Onder bedreiging van een vuurwapen drongen vier van de zes overvallers de woning binnen en bonden drie personen die in de woning waren vast. Een vierde aanwezige werd door de overvallers mishandeld. Met geld en sieraden als buit vertrokken de overvallers.

Niet veel later werden de overvallers gezien door agenten van de regiopolitie Zaanstreek-Waterland die de achtervolging inzette. Nadat de overvallers zich klem hadden gereden op de Laan van Archeologie reed probeerde zij te vluchten. Hierop opende de politie het vuur op de overvaller. De zes overvallers zijn ingesloten en zullen gehoord worden.
Provincie:
Tag(s):