dinsdag, 14. april 2009 - 13:28

Politie schiet op vluchtauto verdachten overval

Woerden

Op de A12 bij Woerden heeft de politie dinsdagochtend, na een achtervolging waarbij door de politie op de vluchtauto is geschoten, vier verdachten aangehouden na een overval op een juwelier in Woerden. Dit heeft een woordvoerder van de politie dinsdag laten weten.

Achtervolging
Rond 10.15 werd een juwelier in de Voorstraat in Woerden door vier personen overvallen. Toen de overvallers met een auto op de vlucht sloegen, stapte de juwelier in een auto van een voorbijganger en zette de achtervolging in.

Vluchtroute telefonisch doorgegeven
De juwelier legde direct telefonisch contact met de politie die daardoor vrij snel de vluchtauto van de verdachten in het oog kreeg. Onderweg heeft de politie op de vluchtauto geschoten. Ook zouden de overvallers tijdens het rijden spullen uit de auto hebben gegooid.

Aanhouding
Uiteindelijk werden de vier verdachten op de A12 bij Woerden aangehouden. Volgens de woordvoerder van de politie is één van de verdachten gewond geraakt aan zijn voet en is hij eerst voor medische behandeling naar een ziekenhuis overgebracht.

Forensisch sporenonderzoek op snelweg
De politie is een forensisch sporenonderzoek gestart en heeft daarom een rijbaan op de A12 in de richting van Den Haag naar Utrecht tussen De oprit van Woerden en de afrit De Meern afgesloten. Er is maar één rijstrook beschikbaar voor het verkeer.

File
Door de drukte op de snelweg leidt dit tot een lange file. Hoelang de afzetting van de rijstrook gaat duren in nog niet bekend. Pas als het technische onderzoek is afgerond wordt de afzetting opgeheven. Het verkeer wordt intussen omgeleid.
Provincie:
Tag(s):