donderdag, 11. juni 2009 - 0:24

Politie schiet verdachte neer in Rotterdam

Rotterdam

De politie van Rotterdam heeft woensdagavond een verdachte neergeschoten waarvan men het vermoeden had dat hij een wapen bij zich droeg.

Het incident vond plaats rond 20.00 uur naar aanleiding van getuigen die een groepje mannen hadden gezien waarvan er één met zijn vuurwapen had staan zwaaien in de omgeving van het Centraal Station.

Gewaarschuwden agenten probeerden het groepje mannen te benaderen, maar deze namen de benen. Agenten vuurden waarschuwingschoten af om de verdachten tot stoppen te dwingen, maar daar werd geen gehoor aan gegeven. Hierop besloot men gericht te schieten, waarbij één van de verdachten in het been werd geraakt.

Hij is door de politie aangehouden. De andere mannen, allen van Aziatische afkomst, zijn nog voortvluchtig, aldus een woordvoerder van de politie. Bij het slachtoffer is door de politie geen vuurwapen aangetroffen.

Omdat van de verdachten videobeelden zijn gemaakt met een bewakingscamera, hoopt de politie de andere verdachten te kunnen identificeren en ze alsnog te kunnen aanhouden. Over de exacte toedracht van het schietincident is niks bekend.
Provincie:
Tag(s):