donderdag, 31. december 2009 - 12:53

Politie start groot onderzoek na vondst dode man in woning

Arnhem

De politie Gelderland-Midden heeft op 31 december een Team Grootschalig Optreden geformeerd; de 25 rechercheurs gaan zich richten op de dood van een 61-jarige man uit Arnhem die op 30 december in zijn woning aan de Noord en Zuidstraat in Arnhem werd aangetroffen. De politie gaat er vanuit dat de man door een misdrijf om het leven is gekomen.

Buurtbewoners waarschuwden rond kwart over elf de ambulancedienst nadat ze de man kennelijk levenloos in de woning hadden aangetroffen. Het slachtoffer bleek bij aankomst van de hulpdiensten niet meer in leven. Op basis van een eerste onderzoek van de politie lijkt de man door geweld om het leven te zijn gekomen. Op dit moment tast de politie in het duister over het hoe en waarom.

Getuigen en sporenonderzoek
Het team gaat zich in eerste instantie richten op het horen van zoveel mogelijk getuigen; in die zin zullen buurtbewoners worden benaderd. Het team roept overigens iedereen, die hiervan iets denkt te weten of iets gezien of gehoord heeft, contact op te nemen met de politie op telefoonnummer 0900-8844. Als men anoniem wil blijven, kan men ook bellen met Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Verder zal er een minutieus sporenonderzoek plaatsvinden in en bij de woning. Forensisch rechercheurs zullen de plaats delict zeer nauwkeurig onderzoeken.
Provincie:
Tag(s):