zondag, 21. juni 2009 - 13:54

Politie stuit op grote hoeveelheid gestolen tuinartikelen

Valkenburg

De politie heeft zaterdag in Valkenburg een vrachtauto ingezet om een groot aantal gestolen goederen uit de woning van een op heterdaad betrapte dief in beslag te kunnen nemen. 


Zaterdagmorgen omstreeks 06.00 uur controleerde een politiepatrouille op Industrieterrein De Valkenberg in Valkenburg a/d Geul, ter hoogte van de oprit naar de autoweg A79 een in de berm staande personenauto met daarbij een 27-jarige man uit Valkenburg en een 16-jarige zwakbegaafde jongen uit Kerkrade. Ze waren bezig met het inladen van een aantal in de berm verstopte zakken met potgrond. Deze zakken waren afkomstig van een zaak op genoemd industrieterrein. Beide personen verklaarden dat de potgrond bestemd was om te verwerken in de tuin van de oudste van hen. De twee werden aangehouden voor diefstal en overgebracht naar het politiebureau. Vervolgens stelde de politie een onderzoek in bij de woning van de man uit Valkenburg en trof daar in de tuin een aantal dezelfde zakken potgrond aan en meerdere vermoedelijk van diefstal afkomstige goederen, waaronder tuinschermen, bloembakken, tuinplanten in pot, houten vlonders en nieuwe tuinmeubelen. In de woning van de verdachte werd nog een groot aantal spullen teruggevonden die afkomstig zijn van recente inbraken bij onder andere het open lucht theater in Valkenburg, een restaurant aan de Plenkerstraat en andere Doe-het-zelfzaken.

Alles bij elkaar was het zoveel dat er een vrachtauto aan te pas kwam om het spul af te voeren. De meerderjarige verdachte is in verzekering gesteld. De minderjarige verdachte is overgedragen aan zijn ouders.
Provincie:
Tag(s):