woensdag, 3. juni 2009 - 19:45

Politie stuit per toeval op Roemeense 'goudverkopers'

Echt

Dinsdagmiddag heeft de politie drie Roemeense mannen en een Roemeense vrouw bekeurd op verdenking van het rijden en stilstaan op de vluchtstrook en voor het lopen op de snelweg. Tijdens het bekeuren trof de politie in de auto van de verdachten een hoeveelheid "nepgoud" aan.

De politie vermoedt dat het viertal zich bezighoudt met het aanbieden van nepgoud aan automobilisten op parkeerplaatsen. De politie waarschuwt dan ook om voorzichtig te zijn met illegale verkopers die goud aanbieden.

De politie, die in een onopvallende surveillance auto reed, werd op de afrit van de A73 richting Herten door het bewuste viertal gevraagd te stoppen. De drie mannen en de vrouw, respectievelijk 33, 25, 20 en 32 jaar oud, werden verrast door het feit dat er een politieman in de auto zat. Dit leverde hen een bekeuring op van 390 euro voor het stilstaan en rijden op de vluchtstrook en twee van de vier kregen een boete van 240 euro per persoon voor het lopen over de autosnelweg. Na goedkeuring van het viertal werd de auto onderzocht en daarbij trof de politie 48 "gouden" ringen, 4 kettingen en 2 hangers aan. Deze spullen zijn in beslag genomen voor nader onderzoek. De politie onderzoekt de zaak.
Provincie:
Tag(s):