vrijdag, 23. januari 2009 - 10:01

Politie treft drugs aan in woningen

De politie heeft donderdag bij een actie op een kampje in een woning aan de Bosrand in Haelen twee kilo drugs aangetroffen. Op de vliering van een woning troffen agenten een kilo amfetamine aan en in de berging kwam een kilo hennep aan het licht. Een 39-jarige man uit Haelen is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de zaak.

Een dag eerder stuitte de politie in Heerlen op een hennepplantage in een appartement in de Akerstraat-noord. Bijna het hele vloeroppervlak van de woning was als hennepplantage ingericht, meldt de politie.

De plantage bestond uit ruim 500 hennepplanten. De benodigde electriciteit bleek illegaal te worden afgetapt. De eigenaar van het pand betaalde aan de stroomleverancier drieduizend euro om te voorkomen dat de overige bewoners van de stroom werden afgesloten. De politie ging over tot onderzoek na diverse klachten over stankoverlast te hebben ontvangen. Naar de eigenaar van de plantage wordt een onderzoek ingesteld. De plantage werd ontmanteld en de hennepplanten werden vernietigd.
Provincie:
Tag(s):