zondag, 9. augustus 2009 - 11:38

Politie treft zes verstekelingen in vrachtauto aan

Rotterdam

Politiemensen van het district Rotterdam-West en de Zeehavenpolitie hebben zaterdagochtend, rond half tien, zes verstekelingen aangetroffen in een vrachtauto aan de Marconistraat. Dit heeft de politie zondag 9 augustus bekendgemaakt.

De 41-jarige Litouwse chauffeur was even daarvoor met een lege vrachtauto naar Rotterdam gekomen om daar lading op te halen. Zijn laatste tussenstop was Calais in Frankrijk geweest. Toen hij op de Marconistraat uit zijn wagen stapte hoorde hij gestommel vanuit de palletbak onder de auto.

Omdat hij dit niet vertrouwde belde hij de politie en toen die ter plaatse kwam openden zij deze bak. Daaruit kwamen zes mannen tevoorschijn, die als verstekeling waren meegereden. Deze mannen waren niet gewond maar wel zeer vermoeid. Alle zes, drie Irakezen en drie Afghanen, variërend in de leeftijd van 16- tot 23 jaar zijn daarop aangehouden en overgebracht naar het bureau van de Zeehavenpolitie.

Ook de chauffeur overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. De zes verstekelingen zijn overgedragen aan de vreemdelingenpolitie.
Provincie:
Tag(s):