maandag, 22. juni 2009 - 11:24

Politie Utrecht lanceert www.stopde-criminaliteit.nl

Utrecht

De Politie Utrecht lanceert maandag 22 juni een nieuwe website voor inwoners van de stad Utrecht.

Met www.stopdecriminaliteit.nl vraagt de politie de Utrechters om mee te helpen met het oplossen van woninginbraken én geeft de politie informatie hoe de inwoners deze kunnen voorkomen. Districtchef van de stad Utrecht, Johan van Renswoude, geeft maandag om 13.00 uur een uitleg over en demonstratie van de website.

Woninginbraken komen te veel voor in Utrecht. In 2008 werd gemiddeld zes keer per dag ingebroken in de stad. De politie spoort verdachten op en werkt intensief samen met de gemeente Utrecht, woningcorporaties en het Openbaar Ministerie.

Maar ook de hulp en inzet van de burgers is hard nodig om het aantal woninginbraken verder terug te dringen. Op de nieuwe website van de politie kunnen bezoekers het actuele overzicht van woninginbraken in de stad Utrecht bekijken, meehelpen deze op te lossen en zien hoe zij zelf inbraak kunnen voorkomen.

Uniek
Uniek aan www.stopdecriminaliteit.nl is dat per straat het aantal woninginbraken te zien is (waarvan aangifte is gedaan) en dat deze cijfers elke dag aangevuld worden.

Daarbij wordt vermeld op welke wijze is ingebroken. Dit kan bijvoorbeeld insluiping, ingooien van een raam of openbreken zijn. Aan elke inbraakmethode is een preventiefilmpje gekoppeld met uitleg over het voorkomen van deze manier van inbraak.

De site bevat naast het actuele beeld van de woninginbraken ook informatie over bijzondere goederen die gestolen zijn en goederen die teruggevonden zijn maar waarvan de eigenaar niet bekend is. Daarnaast roept de politie de hulp in van inwoners bij het oplossen van woninginbraken, bijvoorbeeld door een getuigenoproep of door het tonen van beeldmateriaal van een verdachte.

Toekomst
Als de site veel bezoekers trekt en bijdraagt aan het oplossen van inbraken in de stad Utrecht, zal de politie in de toekomst andere criminaliteitsvormen zoals overlast en auto-inbraak op deze manier onder de aandacht brengen. Ook andere gemeenten kunnen dan op de site in beeld worden gebracht.
Provincie:
Tag(s):