vrijdag, 25. september 2009 - 17:13

Politie vindt ontvoerd jongetje snel terug

Delft

Politie Haaglanden kon donderdagavond 24 september binnen tien uur een einde maken aan de ontvoering van een tweejarig jongetje uit Delft. De 35-jarige vader werd met het kind aangehouden op Rijksweg A13. Zijn zoontje zat op dat moment bij hem in de auto. Dit heeft de politie vrijdag laten weten.

De vader ontvoerde het kind donderdagochtend om 10.00 uur vanuit een peuterspeelzaal aan de Maria Duystlaan in Delft. De ouders van het jongetje hadden al enige tijd problemen over de voogdij, die aan de moeder was toegewezen. De vader nam donderdagmorgen het kind zonder toestemming mee uit het kinderdagverblijf.

Burgernetactie + SMS-Alert
De vader reed weg in een zilvergrijze BMW, die korte tijd later leeg werd teruggevonden buiten de regio Haaglanden. Direct na de ontvoering werd alarm geslagen en startte Bureau Delft een Burgernetactie. In totaal werden 4000 mensen bereikt met deze actie. Ook SMS-alert werd ingezet.

Aanhouding op A13
De recherche van Bureau Delft startte direct een onderzoek. Meerdere onderdelen van Politie Haaglanden werden daarbij betrokken. Aan het einde van de middag nam de vader telefonisch contact op met de moeder en kon hij aan het begin van de avond op Rijksweg A13 worden aangehouden. Een 36-jarige medepassagier werd eveneens aangehouden. Het kindje is overgedragen aan de moeder.
Provincie:
Tag(s):