donderdag, 26. februari 2009 - 11:26

Politie voert controles uit op landbouwverkeer

Regio

De politie heeft woensdag in de provincie het landbouwverkeer gecontroleerd. Meerdere bestuurders hadden hun zaken niet voor elkaar. Een 33-jarige bestuurder uit Haulerwijk reed op de Boerakkerweg in Boerakker op een landbouwtractor met aanhangwagen. Hij vervoerde een kraan van 16 ton.

De kraan was vastgezet met twee spanbanden, terwijl hiervoor sterke kettingen gebruikt moeten worden. Ook was de totale hoogte 4,6 meter, terwijl 4 meter hoogte is toegestaan. De bestuurder mocht doorrijden naar de plek van bestemming enkele honderden meters verder. Hij en het bedrijf waarvoor hij rijdt, krijgen proces-verbaal voor de kraan die niet goed gezekerd was en voor de hoogteoverschrijding.

Op de Noorderweg in Marum werd een 46-jarige chauffeur gecontroleerd die binnen een week weer in de fout ging. Hij reed op een vrachtwagen met aanhanger. De dissel was uitgeschoven, waardoor de totale lengte te groot was. Hij bleek niet alle registratiebladen van de voorgaande 28 dagen niet bij zich te hebben. Bovendien was zijn rijbewijs verlopen en de kentekenplaat lag achter de voorruit. Hij kreeg een waarschuwing voor de laatste drie overtredingen, maar proces-verbaal voor overschrijding van de maximale lengte van de combinatie.
Provincie:
Tag(s):