zondag, 12. juli 2009 - 10:45

Politie voorkomt dat Feyenoord-supporters de stad intrekken

Eindhoven

De politie heeft zaterdagavond voorkomen dat een grote groep Feyenoord-supporters vanuit een trein de stad zou intrekken.

Rond 19.00 uur kwam bij de politie informatie binnen dat in de trein tussen Venlo en Rotterdam tussen de 50 en 100 Feyenoord-supporters zaten die van plan waren in Eindhoven uit te stappen. De voetbalsupporters hadden in Venlo een oefenwedstrijd bijgewoond tussen VVV en Feyenoord. Ze hadden in de trein al een keer aan de noodrem getrokken en de sfeer was onrustig.

De trein arriveerde rond 19.30 uur in Eindhoven. Om te voorkomen dat ze daar zouden uitstappen, zijn alle beschikbare politie-eenheden naar het station gestuurd. Ruim 40 politiemensen hebben er uiteindelijk voor gezorgd dat de supporters in de trein bleven. Dat ging af en toe gepaard met duwen en trekken en het gebruik van wapenstok, politiehond en pepperspray. Drie politiemensen liepen daarbij klappen op, waarvan er één voor controle naar het ziekenhuis is gegaan. Twee mannen zijn aangehouden omdat zij niet voldeden aan het bevel van de politie om terug de trein in te gaan. Zij zijn na verhoor heengezonden met een proces-verbaal.

Na overleg met de NS en de Spoorwegpolitie is besloten om alle andere reizigers uit de trein te halen. De trein met de supporters is vervolgens rond 20.30 uur naar Rotterdam vertrokken, zonder onderweg op andere stations te stoppen. Politie Brabant Zuid-Oost en de Spoorwegpolitie hebben in totaal tien politiemensen meegestuurd om de supporters te begeleiden.
Provincie:
Tag(s):