maandag, 18. mei 2009 - 16:15

Politie vraagt 180 passanten naar ernstige mishandeling 89-jarige

Ermelo

Het rechercheteam dat onderzoek doet naar de ernstige mishandeling van de 89-jarige bewoner van de Wethouder Rikkeslaan in Ermelo, heeft afgelopen nacht in deze straat een passantenonderzoek gehouden en daarbij met zo’n 180 passanten gesproken. Dit heeft de politie maandag 18 mei laten weten.

Zes politiemensen hebben de passerende weggebruikers vragen voorgelegd voor informatie en tips over het misdrijf dat in de nacht van zondag 10 op maandag 11 mei jl. plaats vond in de woning van het slachtoffer.

Het passantenonderzoek werd tussen 00.30 uur en 09.00 uur uitgevoerd. Zowel automobilisten, bromfietsers, fietsers, maar ook voetgangers werden door de politie aangesproken en vragen voorgelegd.

De vragen die gesteld zijn betreffen mogelijke bijzonderheden die de passanten zijn opgevallen in de nacht van zondag 10 op maandag 11 mei in de Wethouder Rikkeslaan in Ermelo.

Van enkele passanten heeft de politie wel enige informatie binnen gekregen die met het misdrijf verband zouden kunnen houden, maar dit moet eerst nog verder worden onderzocht. De gouden tip lijkt daar vooralsnog niet bij te zijn.

De politie werkt met een speciaal rechercheteam van 25 rechercheurs aan dit gewelddadige misdrijf. Het slachtoffer verblijft nog in het ziekenhuis, zijn toestand is stabiel. Hij heeft de recherche tot nu toe slechts summiere informatie kunnen verstrekken.

De man werd na het misdrijf pas in de avonduren van maandag 11 mei aangetroffen nadat hij niet op bezoek kwam bij zijn echtgenote in het verpleeghuis. De politie doet een dringende oproep op het publiek om zich met tips en informatie te melden.

Degene die in de nacht van zondag 10 op maandag 11 mei bijzonderheden heeft gezien of daarover informatie hebben, wordt gevraagd te bellen via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000 en de Criminele Inlichtingen Eenheid ( de CIE) via 06-232 39 132.
Provincie:
Tag(s):